Accu test


Auto accu OK? Doe een accutest bij HAS Auto’s.

Hoe werkt een auto accu? Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van de auto, zoals bij de start, maar ook voor de autolichten, de radio, etc.

 • Hoe controleert u zelf of uw accu moet worden vervangen?
 • Is uw accu zwak? Kom langs voor een accutest.
 • Prijs van een auto accu.
 • Hoe lang gaat een auto accu mee?
 • Heeft uw auto een start/stop systeem?

Hoe controleert u zelf of uw auto accu zwak is?

Wanneer uw auto slecht of helemaal niet meer wil starten kan dat door een zwakke accu komen. U kunt de status van uw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Worden de lampen nu zichtbaar zwakker? Dan adviseren wij u om langs te komen voor een accutest.

Is uw accu zwak? Kom langs voor een accutest.

Wij gebruiken moderne testapparatuur waarmee we alle type auto accu’s kunnen testen. Wanneer een accu stuk is kan hij niet meer worden gerepareerd. Wij moeten hem dan voor u vervangen. HAS Auto’s is volledig ingericht om accu’s te monteren en indien nodig in te leren. Dat laatste is steeds vaker nodig bij moderne auto’s, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een start/stop systeem.

Prijs van een auto accu.

De prijs van een accu verschilt per type auto. HAS Auto’s hanteert scherpe prijzen voor het vervangen van een accu. Wij hebben zowel A- als B-merken Accu’s. Allemaal met uitstekende capaciteit en levensduur. Tevens worden de accupolen bij het plaatsen van de nieuwe accu standaard gereinigd.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. De levensduur kan door verschillende oorzaken echter worden verkort. Bijvoorbeeld wanneer u de autolichten een keer

vergeet, of de accu door een andere oorzaak helemaal leeg loopt. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een auto accu.

Heeft uw auto een start/stop systeem?

Voor moderne auto’s met een start stop systeem zijn verschillende auto accu’s beschikbaar. Het is belangrijk dat bij de vervanging voor de juiste accu wordt gekozen. Bij microhybride auto’s wordt de motor van de auto uitgezet zodra hij stopt voor een file of stoplicht. De autoradio en de lichten blijven daarbij gewoon aan. Zodra de auto weer optrekt wordt alle energie gevraagd en wanneer de auto afremt slaat de dynamo de remenergie op. Een auto accu voor een start/stop auto is dan ook niet constant 100% geladen zoals een standaard accu. Ook met 60% werkt hij nog goed. De AGM (Absorbent Glass Mat) accu’s zijn hiervoor perfect. Dankzij snelle ontwikkelingen zijn er tegenwoordig steeds meer auto’s met een start/stop systeem. Met name ook in het goedkopere segment. Meestal wordt bij deze auto’s geen remenergie gegenereerd. Aan de accu’s worden dan ook minder hoge eisen gesteld. Deze auto’s zijn meestal voorzien van een ECM (Enhanced Cycling Mat) auto accu of een EFB (Enhanced Flooded Battery).

Bij HAS Auto’s staat uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies

Een afspraak maken

Wilt u graag door ons benaderd worden? Laat een bericht achter en wij contacteren u z.s.m.

  Uw naam (*verplicht)
  Uw e-mailadres (*verplicht)
  Bericht